preskoči na sadržaj
Dječji likovni atelje

Rebeka Matkun osvojila prvo mjesto na likovnom natječaju Volontiram – mijenjam svijet

Likovni natječaj Volontiram – mijenjam svijet koji je trajao od 15. rujna do 9. listopada organizirao je Hrvatski Crveni križ u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Od ukupno 512 pristiglih likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola stručno povjerenstvo odabralo je tri najbolja rada iz svake kategorije (kategorija radova 1.-4. razreda osnovnih škola, kategorija od 5.-8. razreda i kategorija srednjih škola). U kategoriji od 5. do 8. razreda osnovnih škola prvo mjesto osvojila je naša učenica Rebeka Matkun iz 6. a razreda s likovnim radom Darujmo krv, mentorice Ide Domišljanović.

Autori najboljih triju radova iz svake kategorije bit će nagrađeni prigodnim nagradama, a Hrvatski Crveni križ će im pokriti putne troškove do Zagreba na otvorenje izložbe. Pobjednički i svi ostali radovi koji su ušli u uži izbor bit će izloženi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 5. do 19. prosinca 2018. godine. Svečano otvorenje izložbe uz proglašenje pobjednika održat će se 5. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti.

Čestitamo Rebeki i njezinoj mentorici Idi!

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 8. 11. 2018. 09:24

Šuma Striborova na vratima učionice hrvatskoga jezika

Veliki znanstvenici Einstein i Tesla te vrata učionice engleskoga jezika projekti su tematskog oslikavanja interijera naše škole mentorice Ide Domišljanović i učenice Dijane Ignac.

Projekt oslikavanja ide i dalje pa su tako novo ruho ovih dana dobila i vrata učionice hrvatskoga jezika. Vrata nas vode u Priče iz davnine, točnije u Šumu Striborovu, jednu od najljepših hrvatskih bajki koju je napisala Ivana Brlić-Mažuranić. Ivana Brlić-Mažuranić najbolji je hrvatski stvaralac bajki za djecu i zbog toga je prozvana hrvatskim Andersenom.

Fotografije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 15. 10. 2018. 10:23

Tesla u učionici tehničke kulture

Od ove školske godine za učenike od 5. do 8. razreda nastava tehničke kulture održava se u novoj učionici. Naime, renoviranjem dijela tavanskog prostora dobila se lijepa učionica za tehničku kulturu.

Da prostor bude što ugodniji i tematski prikladan na jednom od zidova „osvanuo“ je Nikola Tesla – veliki hrvatski znanstvenik i izumitelj.

Zid je oslikala učenica Dijana Ignac iz 8. b razreda pod mentorstvom učiteljice Ide Domišljanović.

Kako to izgleda pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 2. 10. 2018. 09:01

Tonijev likovni rad izložen u Hrvatskom školskom muzeju

Hrvatski školski muzej je povodom Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja priredio izložbu dječjih likovnih radova Kamo plovi ovaj brod?. Pravo na sudjelovanju u likovnom natječaju na temu Lađa, koji je objavljen u sklopu 23. EMA-e (Edukativno muzejske akcije), imala su djeca i učenici od 4 do 18 godina.

Na natječaj se prijavila i naša škola te je likovni rad učenika 6. a razreda Tonija Ignaca odabran za izložbu. Na sam Međunarodni dan muzeja priređena je svečana dodjela priznanja autorima i mentorima odabranih radova za izložbu u Hrvatskom školskom muzeju. Čestitamo Toniju i njegovoj mentorici Idi Domišljanović.

Fotografije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 22. 5. 2018. 08:30

Oslikavanje stolica

Prošle smo se godine mogli uvjeriti u maštovitost i originalnost ideje učiteljice Ide Domišljanović kako uljepšati prostor škole. Naime, likovno nadareni učenici oslikali su mnoge zidove u školi i vrata učionica.

Ove godine krenulo se korak dalje u oslikavanju – na red su došle i stolice u učionici likovne kulture. Ideju učiteljce Ide realizirali su učenici 8.a razreda na satu likovne kulture.

Koliko su bili uspješni u oslikavanju stolica pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 27. 2. 2018. 09:47

Sandijev likovni rad ide na Državnu razinu natjecanja!

Likovni rad učenika naše škole Sandija Kalanjoša iz 8. c razreda upućuje se na Državnu razinu natjecanja. Čestitamo učeniku i njegovoj mentorici Idi Domišljanović!

Na Županijsko natjecanje – izložbu LIK 2018. i ove je godine pristiglo mnogo likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Mitovi i legende.

Od 109 pristiglih radova iz osnovnih škola Županijsko povjerenstvo 10 radova, među kojima je i Sandijev, upućuje na Državnu razinu natjecanja.

Otvorenje izložbe LIK 2018. održano je u petak 23. veljače s početkom u 10 sati u zgradi Scheier u Čakovcu. Na otvorenju izložbe bili su i sljedeći učenici naše škole, a čiji su radovi izloženi: Filip Bezek (5.r.), Lana Janković (5. r.), Petra Mihalic (5. r.) i Sandi Kalanjoš (8.r.). Mentorica učenika je učiteljica Ida Domišljanović. Čestitamo!

Fotografije pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 23. 2. 2018. 14:20

Likovni u prirodi?! Zašto ne!

Lijepo sunčano vrijeme idealno je za boravak vani, na otvorenom.  Biti na nastavi, a ujedno uživati u prirodi i na svježem zraku - da, može se i to! Kako to izgleda kad se crta (i uživa) u prirodi na satu likovne kulture pogledajte pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 29. 5. 2017. 14:22

Kada zidovi i vrata pričaju priče...

Kroz cijelu školsku godinu likovno nadareni učenici naše škole radili su na uređenju i oslikavanju unutrašnjih prostora škole. Za vedrinu i šarenilo crteža i motiva prvenstveno su zaslužni učenici, vođeni stručnom rukom učiteljice likovne kulture Ide Domišljanović.

Mnoga vrata i zidovi tako su dobili novi originalni izgled, a ovisno o motivima svaka vrata i/ili zid pričaju neku svoju priču (od Malog princa na vratima školske knjižnice, glazbenih instrumenata na vratima učionice glazbene kulture do van Goghove Zvjezdane noći na vratima učionice likovne kulture…).

Ponosni smo i sretni što učimo i radimo u prostoru koji su učenici sami uredili i uljepšali. 

Fotografije pogledajte u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Jasmina Balog  datum: 22. 5. 2017. 09:19

Vrata učionice glazbene kulture, Renato Ignac, 8.c Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Domišljanović  datum: 8. 4. 2017. 13:16

Vrata učionice likovne kulture, Renato Oršoš, 6.c

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Domišljanović  datum: 8. 4. 2017. 13:02

Uskrsnuće, Renato Ignac, 8.c Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Domišljanović  datum: 8. 4. 2017. 12:54

Učenički radovi Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ida Domišljanović  datum: 8. 4. 2017. 12:42
 


e-Škole

e-Dnevnik


Korisni linkovi

Tražilica



Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Carnet - vijesti
07.12.2018. 15:30
Održan Strateški forum o digitalnom sazrijevanju škola
U organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održan je Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola". Na Forumu su uz pomoćnicu ministrice znanosti i obrazovanja, prof. Lidiju Kralj sudjelovali i Ádám Horváth iz mađarskog Centra za digitalnu pedagogiju i metodologiju i Borut Čampelj iz Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta u Sloveniji.

04.12.2018. 09:01
Najava: Strateški forum "Digitalno sazrijevanje škola"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja organizira Strateški forum pod nazivom "Digitalno sazrijevanje škola", koji će se održati u srijedu, 5. prosinca 2018. godine s početkom u 15 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

03.12.2018. 08:40
NATO vježba "Cyber Coalition 2018"
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET sudjelovala je u jedanaestoj po redu NATO vježbi zaštite NATO i nacionalnih računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2018". 


Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju